BÜSZKE-FALAT

BÜSZKEséggel tölt el, hogy tanítványaim között vannak, akik a válogatottságig “tornázták magukat”. 🙂 Ezt a FALAT nekik szántuk, róluk szól, példaértékű hozzáállásukról, kitartásukról, sikereikről olvashattok. Remélem a jövőben bővül a névsor 😉

 

Alföldi Violetta
“1986-ban születtem. A ritmikus sport gimnasztikával az óvodában találkoztam először majd elmentem megnézni egy edzést és egyből beleszerettem. Imádtam edzeni és gyakorolni.Nagyon szerettem versenyezni is bár izgulós tipus voltam,de mikor beléptem a szőnyegre minden megváltozott.
1994-ben kezdtem versenyezni. Úgy gondolom szép sikereket és eredményeket értem el a versenyzői pályafutásom alatt.
1999-ben bekerültem a Magyar Junior Válogatott keret csapatába is.

És akiknek köszönhetem a sikereimet, akik kihozták belőlem a maximumot, és akik miatt úgy megszerettem ezt a sportot hogy a mai napig ezzel foglalkozom, mint edző és hogy az RG örök szerelem marad az életemben, az Szántai Judit és Zémann Erika edzőim!”

 

 

Szegedi Janka

1997-ben, 5 évesen kezdtem ritmikus gimnasztikázni az Erzsébetvárosi Sportegyesületben. Edzőim, Schluth Mónika, Zémann Erika és Márton Minea, hamar megszerettették velem a sportágat, olyannyira, hogy ma, 20 évvel később is a legkedvesebb tevékenységem. A nagyszerű élmények mellett kiváló sikereket is szereztem a segítségükkel. Többször juttattak magyar bajnoki címhez és az utánpótlás válogatott keret tagja is lehettem. A példájukat követve 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő – edző szakán és még abban az évben megkezdtem edzői pályafutásom, amit azóta is folytatok.

2012 óta egyéni versenyeken már nem mérettetem meg magam, kéziszer-csapatban versenyzem a KTC-Vuelta SE csapatával. A 2016-os versenyszezon után úgy döntöttünk nem hagyjuk abba a felkészülést, elhatároztuk, hogy 2017 augusztusában elindulunk a 29. Nyári Universiade-n. A közel egy éves felkészülési ciklusban keményen küzdöttünk célunk eléréséért, aminek eredményeképpen 2017 augusztus 20-án felszállhattunk a Taipei-be tartó repülőgépre. A versenyen végül összetettben és szerenként is a 7. helyen végeztünk. Mindannyian felejthetetlen, életre szóló élményekkel gazdagodtunk.

Az Universiade-t követően a 2017-es versenyszezonban még elindultunk, ahol a Magyar Kupán és az Országos Bajnokságon is 1. helyen végeztünk. Ennek a szezonnak a végén a visszavonulást fontolgatom, de ki tudja, mit hoz a jövő, hogy meg tudok-e válni szeretett sportágamtól. Köszönöm az edzőimnek, hogy a ritmikus gimnasztikával 20 évig boldogságot csempésztek a mindennapjaimba és a sportos életmód felé terelték az életem.